butinox futura matt konnerud referanse

– Finere og mer moderne med matt maling

For Christine Rustestuen, var kun det beste godt nok da hun og mannen skulle velge eksteriørmaling til sitt nyrenoverte hjem på Konnerud. De testet nyheten Butinox Futura Matt.

De beste fargene til ulike omgivelser

Har du tenkt over at omgivelsene huset ligger kan ha stor innvirkning på hvilken farge du velger til fasaden? Vi hjelper deg med å finne de beste fargene til ulike omgivelser.

blank glansgrad fasade hus

Tips til fargekombinasjoner

Ønsker du et trendy hjem som tatt rett ut av forsiden til et boligmagasin, eller elsker du et fargesprakende hus i stil med Villa Villekulla? Uansett er det lurt å tenke langsiktig.

Finn den perfekte husfargen med vårt fargekart

Fargekartet vårt for eksteriørmaling har hele 60 flotte farger å velge mellom. Slik bruker du fargekartet til å finne den perfekte fargen til huset ditt.

glansgrad utendørsmaling

Slik velger du den beste glansgraden for ditt hus

Maling fra Butinox Futura har alltid garanti på farge og glans. Men hva betyr glans for huset, og hva passer best til akkurat ditt hus?

butinox futura matt dame

NYHET: Butinox Futura Matt – vakkert matt utseende i 16 år

Nå lanseres neste generasjon matt maling ­– Butinox Futura Matt. Nyheten gir huset et vakkert matt utseende med hele 16 års garanti på farge og glans.

Utendørsmaling – Slik får du best resultat

Både valg av type maling og hvilke forberedelser du gjør har mye å si for resultatet av malejobben. Legger du litt tid og energi i å gjøre et godt grunnarbeid nå, er det lang tid til neste gang du trenger å male huset.

Derfor er det viktig å grunne først

Før du setter i gang med selve malejobben er det en del forberedelser som må gjøres for å få et optimalt resultat, og tilstrekkelig beskyttelse av treverket. Treverk som er ubehandlet, eller som har skader eller flasser fra tidligere maling må alltid grunnes godt.

Selvrensende dekkbeis over gammel oljedekkbeis?

Når du skal male huset utvendig er det viktig at jobben gjøres riktig. Dersom du gjør et godt forarbeid, og en grundig jobb med maling eller dekkbeis av god kvalitet, kan det gå lenge mellom hver gang du må male.

Hva koster det å male huset?

Enten du maler for å vedlikeholde huset ditt, eller har latt deg inspirere til nye fargevalg er spørsmålet det samme – hva koster det å male huset? Vedlikehold koster litt, men forfall koster definitivt mye mer. Velger du Butinox Futura 16 får du hele 16 års garanti på farge og glans!

Reklamefoto

Slik maler du dører og vinduer – utvendig

Detaljer som godt vedlikeholdte dører og vinduer er en stor del av helheten som gir et vakkert hus. Gjør du i tillegg jobben riktig, får du et resultat som holder seg vakkert i mange år fremover.

Derfor bør du velge Butinox Futura 16

Er det på tide å male huset? Det er ofte en stor og tidkrevende jobb, og noe man gjerne ikke ønsker å gjøre for ofte. Velger du Butinox Futura 16 kan du senke skuldrene i lang tid fremover – du får nemlig hele 16 års garanti på farge og glans.

Hva er forskjellen på beis, dekkbeis og maling?

Usikker på om du skal velge beis, dekkbeis eller maling? Butinox-ekspert Thomas Løvald forklarer nærmere hva som er forskjellen på produktene.

Hvilken farge bør du velge på huset?

Vi hjelper deg med veiledning, råd og inspirasjon til fargevalg på huset ditt.

Akrylteknologi

Den gode farge- og glansbestandigheten, miljøprofilen og de lange overmalingsintervallene gjør at akrylmaling tar stadig større andeler av markedet på bekostning av mer tradisjonell oljemaling.

Beise terrassen før 17. mai?

Nysgjerrig på hvor tidlig du kan begynne å beise terrassen? Her får du svaret. Og et lite hint, du rekker det før 17. mai feiringen.

Elvestein terrassebeis – en kjølig dempet gråfarge

1022 Elvestein er en herlig gråfarge som passer fantastisk sammen med sorte detaljer, for eksempel i bordben, stoler og utekjøkken.

Energisk og stilig med gult

Gule farger har lange tradisjoner i Norge – både sterke, gule toner og lyse, dempede nyanser. Varme gultoner er vakre i grønne omgivelser.

Enklere og raskere påføring med Smart Flow Technology

De fleste ønsker å bruke kortest mulig tid på å male huset. Butinox Futura Selvrensende har Smart Flow Technology som gjør at du kan male raskere og enklere.

Gjør terrassen vakker

Butinox Terrassebeis gjør terrassen vakker og beskytter gulvet. Tenk på terrassen som ditt paradis, som du kan innrede til din smak.

Gråhvit terrassebeis – en mildt pigmentert lysegrå farge

Butinox Terrassebeis Gråhvit er en mildt pigmentert lysegrå farge for et deilig liv utendørs, skapt til å nytes.

Harmoni terrassebeis – en kjølig dempet bruntone

Butinox terrassebeis i fargen 1013 Harmoni er en kjølig og dempet bruntone som matcher spesielt godt til grå, brune og hvite hus.

Hvordan beise terrassen? Slik får du et plettfritt resultat

Når våren står på døren er det på tide å gjøre klart uterommet for sesongen. Vi viser deg den sikreste veien til en ny og flott terrasse med Butinox Terrassebeis.

Hvordan fungerer selvrensende maling?

Mange lurer på hva det betyr at en maling er selvrensende. Ikke så rart kanskje, det høres jo unektelig ut som noe som er for godt til å være sant. Her får du en enkel forklaring på hva selvrensende maling er og hvordan det virker.

Lunt og lekkert med grønt

Stadig flere ønsker å male med lune og sotede grønnfarger utendørs. Kombiner med lysegrå eller varme lyse toner for en spennende palett.

Naturlig og tidsriktig med jordtoner

Liker du hus som oppleves rolige og avstemte med naturen, kan en brunfarge eller jordtone være et perfekt valg.

Sofistikert med sorte og mørke farger

Hus med litt størrelse kler sort. Særlig dempede toner av sort gir et mykere og mer sofistikert uttrykk.

4 tegn på at huset må males

Lurer du på når huset må males? Her får du tips og råd om hvilke tegn du skal se etter.

Stilsikkert med moderne grått

Grått har vært en populær farge de siste årene. Enten du velger lyse eller mørkere gråtoner, får huset et elegant og sofistikert uttrykk.

Tidløst og eksklusivt med hvite nyanser

Hvite, tidløse toner krever sin plass og egner seg godt i åpne landskap. En lys fasade virker større. Lek deg med farger i detaljene – hvite hus tåler det.

Tips til helhetlig fargesetting

Når du skal male er det smart å planlegge uteområdet i sin helhet – ikke bare husets fasadefarge. Her har vi samlet noen av våre beste tips.

Tjærebrun terrassebeis – en varm beroligende bruntone

Butinox Terrassebeis 1007 Tjærebrun gir deg den varme, mørkere tonen i gulvet. Alltid moderne, men samtidig tradisjonell.

Tradisjonelt og kledelig med rødt

Tradisjoner og landlig idyll forbindes ofte med røde hus her i Skandinavia. Men det kan likegodt passe inn i tettere bebygde strøk.

Vannbasert maling utendørs

Vannbasert eller mer presist vanntynnet maling er maling der vann utgjør hoveddelen av den flyktige delen av malingen. Vannet løser ikke opp malingen slik vi kjenner det fra løsemiddeltynnede systemer.