Selvrensende maling

La regnet vaske veggen din

Du lurer kanskje på hvordan selvrensende maling egentlig fungerer? Bruker du selvrensende maling neste gang du skal male blir det enklere for deg å holde husveggen ren.
Med Butinox Futura Selvrensende maling lar du regnet vaske veggen din.

Nå kan du glede deg over regnværet

Regn er det siste du ønsker deg akkurat når du skal male huset ditt. Etterpå er det derimot bare å glede seg – vel og merke hvis du har husket å bruke Butinox Futura Selvrensende maling.

I motsetning til vanlig eksteriørmaling danner nyheten Butinox Futura Selvrensende en hydrofil malingsfilm som gjør at svertesopp og annen skitt har vanskeligere for å feste seg. Husveggen blir med andre ord mer smuss- og skittavvisene i forhold til sot, asfaltstøv og annet sitt som normalt må skrubbes bort.

 

Skitten regner bort

Butinox Futura Selvrensende malingen gjør også at eventuell skitt og smuss enklere kan skylles av med vann eller et regnskyll. Den hydrofile malingsfilmen gjør at vannet fra en regnskur får bedre kontakt med underlaget. Regndråpene legger seg større og jevnere på veggen og vasker med seg mer skitten på vei ned husveggen. Det blir rett og slett enklere for deg å holde husveggen ren.

Mal huset 20% raskere

De fleste ønsker å bruke minst mulighet av fritiden på å male huset. Butinox Futura Selvrensende har såkalt Smart Flow Technology som gjør at malingen er revolusjonerende rask og enkel å påføre. Malingen har mindre motstand, noe som gjør at det føles silkemyk å påføre. I tillegg sørger Smart Flow-teknologien for å ta mer maling opp i penselen, slik at hvert dypp gir et lengre penselstrøk. Faktisk er forskjellen på hele 20 prosent. Det betyr færre turer i bøtta før veggen er ferdigmalt, og et raskere resultat.

Se hvordan malingen er testet i Malingens Mester.

Malingens Mester viser hvordan Smart flow technology gir raskere og enklere påføring med nyheten Butinox Futura Selvrensende, samt hvordan den selvrensende malingen fungerer.

Slik fungerer selvrensende maling

Thor Ingar Røneid er teknisk servicesjef i Scanox, som står bak Butinox.
– At en maling er selvrensende – betyr det at du aldri må vaske veggene?
– Det betyr ikke det, fordi regnet ikke kommer til overalt. Også er ikke regnvann alltid tilstrekkelig. Men veggene vil alltid være renere med denne enn med annen type maling – uansett om man er flink til å vaske huset eller ikke. Denne malingstypen skiller seg ut ved å holde seg renere, og samtidig ha overlegen holdbarhet på farge og glans.
– Er dette ny teknologi?
– Ja, urenheter har vanskeligere for å feste seg med denne malingen. Selvrensende egenskaper kombinert med Smart Flow Technology er det ingen andre som har i Norge. Dette har ikke vært tilgjengelig tidligere.
– Hva er det beste tipsene du har for maling av hus?
– Folk må ta på alvor forarbeidet som skal gjøres. Er det tendens til avflassing, må underlaget skrapes og slipes på. Bart treverk må grunnes. Dessuten er det viktig å bruke kraftvask + sopp & algedreper på flatene som males. Vi anbefaler rull og pensel som påføringsverktøy, men kun pensel eller malingssprøyte og pensel fungerer også fint.
– Hva er de mest vanlige tabbene folk gjør når de maler hus?
– Tendensen er at folk maler over flasset maling, uten å fjerne den. Og så er det en tendens til at folk bruker for lite maling. Husk å påfør malingen fyldig. Og les baksideteksten på spannet nøye før du starter.
– Er det noe annet folk gjerne gjør feil?
– Noen maler i regn. Det er ikke bra, og heller ikke i direkte sollys. Hvis malingen ikke tørker om dagen og det blir minusgrader om natta, så er det ikke optimalt. Malingen skal tørke i minimum pluss fem grader.

Velg moderne høykvalitetsmaling

Malingens oppgave er å beskytte treverket mot påkjenning fra sol, regn og vind.  Det å ta vare på huset sitt er den mest opplagte grunnen til å male. Derfor er det lurt å velge en maling som holder lenge når behovet for å beskytte din største investering melder seg.  Produktene fra Butinox Futura gir meget god værbestandighet og lang holdbarhet. I tillegg er dette produktene fra Butinox som gir suverent best holdbarhet på farge- og glans. Det gjør at huset ser nymalt og vakkert ut svært lenge.

Faktisk gir Butinox Futura 12 års skriftlig garanti på farge og glans.