Familien Sørensen valgte selvrensende maling

Intervju med Christian Sørensen

To vintre er gått siden Christian malte veggene på det nye huset deres hvitt. Holder den selvrensende malingen fra Butinox Futura det den lover?

Huset som har vasket seg

Ikke overraskende ser huset fortsatt nymalt ut. Det skulle bare mangle, det er tross alt bare to år siden familien Sørensen flyttet inn i huset de har bygd på Stoppenkollen i Lier, nesten på grensen til Drammen. Da var det nymalt, med to strøk Butinox Futura Selvrensende Maling i fargen «Snøull». — Det ser ut som om det var malt i går, mener huseieren selv.

Familien Sørensen fikk tips av en bekjent da de skulle male huset. Valget av selvrensende maling har de ikke angret på.

Hvorfor valgte dere Butinox Futura Selvrensende Maling?

— Det var egentlig litt tilfeldig, vi fikk tips av en bekjent som hadde hørt om dette produktet. Først tenkte jeg at det hørtes ut som litt for godt til å være sant, men jeg googlet og leste litt om det, og kom til at dette måtte vi prøve. Det hjalp jo litt at Butinox har hovedkontor her i Lier, såpass patriot er jeg. Og så er det fint å kunne bruke tiden på andre ting enn å vaske huset hver vår.

 

Hva er dine erfaringer nå, etter to vintre?

— Jeg er overbevist om at selvrensende maling har noe for seg. Butinox Futura holder det vi ble lovet. Når det regner kan du faktisk se at skitten renner av veggene, men uten at det er synlige striper av skitt når det har tørket opp. Ved inngangen har vi et lite overbygg hvor regnet ikke treffer. Der har jeg brukt hageslangen og vasket selv. Skitten renner av uten at jeg må bruke børste eller svamp. Og foreløpig er det ikke antydning til svertesopp. Akkurat det ville jeg ikke forventet med tradisjonell maling heller etter så kort tid, men jeg vet at det er en sammenheng mellom skitt og sopp. Alger og sopp får lettere fotfeste på skitne vegger, så det er viktig at huset holdes rent.

Hvordan var malingen å jobbe med?

— Jeg malte ikke så veldig mye med pensel, for veggene ble sprøytet, men vindskier og detaljer ble malt på gamlemåten. Det gikk veldig glatt, bokstavelig talt. Malingen har en fin konsistens, så det er lett å få mye maling på penselen uten at det drypper.

 

Butinox Futura Selvrensende Maling har Smart Flow Technology. Malingens penselmotstand er redusert vesentlig i forhold til en tradisjonell maling. Fordi malingens viskositet er økt betraktelig vil malerpenselen ta opp mer maling når den dyppes. Hvert dypp gir derfor et lengre penselstrøk. Faktisk er forskjellen på hele 20 prosent. Det betyr færre turer i bøtta før veggen er ferdig malt, og et raskere resultat.

Fortell om sprøytemaling av veggene

‑ Jeg har en kompis som er maler, så jeg fikk god hjelp til den jobben. Huset var kledd med fabrikkgrunnet kledning, så grunnarbeidet var gjort. Etter maskering med plast og tape, av vinder, dører og alt som ikke skulle få maling på seg, ble det sprøytet to strøk samme dag. Det er helt genialt! Du får et helt jevnt og pent resultat, og malingsfilmen blir tykk nok. Når du maler med pensel er det lett å bruke for lite maling.

- Hvis du ikke er veldig glad i å vaske, er dette malingen du bør velge forteller Christian Sørensen.

Til slutt, vil du anbefale Butinox Futura Selvrensende Maling til andre?

‑ Absolutt! Så langt må jeg si den holder hva den lover. Det blir spennende å se om noen år, men den har jo 12 års skriftlig garanti på farge og glans, så jeg er sterk i troen. Hvis du ikke er veldig glad i å vaske huset, er dette malingen du bør velge!