Butinox-ekspert

Dekkbeis eller maling?

Butinox-ekspert Thomas Løvald forklarer forskjellen på beis, dekkbeis og maling

– Det er en del som spør etter beis, men som egentlig er på jakt etter dekkbeis eller maling, forteller eksperten.

Alle hus med kledning trenger et beskyttende lag på utsiden av treverket for å forhindre skader. De vanligste midlene for å både beskytte huset og sette farge på det, er beis, dekkbeis og maling. Men hva er egentlig forskjellen på de tre?

– Generelt sett kan man si at beis er en transparent behandling, mens dekkbeis og maling er såkalte dekkende behandlinger, forteller Butinox-ekspert Thomas Løvald.

Han er blant annet ekspert på utendørsproduktene fra Butinox Futura, og har lang erfaring i å hjelpe folk til å velge riktige produkter.

Tradisjonell beis er et til dels gjennomsiktig produkt som gjør at du ser treverket under. Det vil gi farge, men ikke på samme måte som en dekkbeis eller maling.

– Det er en del som spør etter beis, men som egentlig er på jakt etter dekkbeis, forteller han. Dekkbeis er, som navnet tilsier, en dekkende variant av beis. Det betyr at den gir en avdempet trestruktur, samtidig som du kan velge akkurat den «dekkende» fargen du ønsker. Altså, det perfekte kombinasjon mellom vakkert utseende og lang holdbarhet.

Se video hvor Thomas forklarer fordelene med nyheten Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis

Verdensnyhet

Butinox Futura lanserte for noen år siden Butinox Futura Selvrensende Maling, men i år har de også kommet med en selvrensende dekkbeis.

– Så vidt jeg vet er det faktisk verdens eneste dekkbeis med selvrensende egenskaper, sier han om nyheten Butinox Futura Selvrensende Dekkbeis.

De selvrensende produktene fra Butinox Futura gjør at vannet får bedre kontakt med underlaget, og vasker med seg mer av skitten på vei ned veggen. Det blir rett og slett enklere for deg å holde husveggen ren.

– Det betyr på mange måter at huset vasker seg selv når det regner, sier eksperten.

Han anbefaler likevel å vaske huset én gang i året for best mulig resultat, men med selvrensende maling eller dekkbeis vil du alltid ha et vesentlig renere hus enn med tradisjonelle produkter sett at du legger ned samme innsats.

Samtidig påpeker han at det kan være vanskelig å se forskjell på maling og dekkbeis på avstand, siden begge produkttypene gir en dekkende farge.

– Maling gir normalt et litt tykkere lag på veggen, og dekker dermed trestrukturen noe mer. Men lag på lag med dekkbeis vil også gi den samme effekten. For øvrig gir både maling og dekkbeis langvarig beskyttelse av treverket. Butinox Futura gir faktisk 12 års skriftlig garanti på farge og glans, forteller Løvald.

Butinox-ekspert
Butinox Futura Selvrensende Maling og Dekkbeis har Smart Flow Technology. Det betyr at du får en enklere og raskere malejobb.

20% raskere malejobb

En annen fordel med topproduktene fra Butinox Futura, er Smart Flow Technology som sørger for å ta mer maling og dekkbeis opp i penselen. Det betyr at hvert dypp gir et lengre penselstrøk. Faktisk er forskjellen på hele 20 prosent.

Det betyr færre turer i bøtta før veggen er ferdig malt, og et raskere resultat. Den kremaktige konsistensen gjør også at produktene er ekstra lette å påføre, og gir mindre sig og mindre motstand i penselen. Det gjør at du sparer tid – og ryggen.

I tillegg er både Butinox Futura Selvrensende Maling og Dekkbeis støvtørre etter bare en halvtime og overmalbare etter kun to timer, avhengig av temperaturen.

– I praksis betyr det at du kan male to strøk på samme vegg uten å flytte stillaset eller liften. Det gjør at malejobben blir ekstra effektiv, avslutter Løvald.