Beise på regnværsdager?

Nå kommer terrassebeis-nyheten som alle vil elske.

I fjor var forsommeren preget av mye regn og uforutsigbart vær. Butinox har derfor utviklet en terrassebeis som ikke regner bort selv om det skulle komme en regnskur kort tid etter påføring. Nå trenger du ikke lenger å vente på sommerens beste dag for å beise.

Tåler regn etter ca. 1 time

Sommeren i Norge er allerede alt for kort, og det å skulle sløse bort de fineste sommerdagene på beising, frister lite. Allikevel, med det skiftende været vi har i Norge, så blir det ofte til at man venter på rekken av solfylte dager før man tørr å ta frem beisen.

Men det er her Butinox nå har gjort det enklere for deg! Den nye og forbedrede beisen fra Butinox tåler regn allerede ca. 1 time etter påføring, avhengig av temperaturen ute. Det betyr at du ikke trenger å bekymre deg like mye for været. Og at det blir lettere å lykkes, selv om det skulle komme en regnskur.

Prisvinner! Og holdbar i opptil 3 år

Med Butinox terrassebeis trenger du heller ikke beise hvert år. Terrassebeisen er robust og fargebestandig, og beskytter treverket i opptil 3 år.

Dette er mye av grunnen til at Butinox er best i test. I 2007 og 2015 utførte Hyttemagasinet en langtidstest av terrassebeiser fra henholdsvis ni og elleve produsenter. Butinox Terrassebeis ble prisvinner i begge testene og fikk terningkast seks.

Les mer om Butinox Terrassebeis her.

 

Tenk nøye gjennom hvilken farge du skal gå for

Selvfølgelig skal du ikke bare tenke praktisk når du skal behandle terrassen din. Målet er å skape en hyggelig atmosfære, og du må derfor velge terrassebeisen i den fargen som kompletterer og står i stil med huset og omgivelsene rundt.

Ta utgangspunkt i farger som passer til hovedfargen på huset eller hytta. Se på hvilken farge som vil kle arkitekturen for å få en fin helhet på uterommet. Det viktigste er at du er fornøyd med fargen du velger – den er med på å skape den rette atmosfæren for sommerens terrasseliv.

Sjekk gjerne ut fargeguiden til Butinox for inspirasjon!

Med fargeguiden til Butinox blir det lettere å se hvilken farge du skal velge.

Slik behandler du terrassen din:

Det er viktig at du behandler terrassen på riktig måte for å få et best mulig resultat. Ved tidligere beiset terrasse fjerner du først gammel beis eller olje med terrassebeisfjerner.

For å oppnå en lys overflate med en jevn farge, bruker du deretter terrasselysner. Behandlingen gir totalt kortere skylletid, samt et lyst og pent treverk som er klargjort for jevnt innsug. Dette er viktig for å oppnå jevn innfarging og riktig farge, spesielt for terrasser med delvis overbygg.

Når treverket er rent og tørt påfører du terrassebeisen. Påfør beisen med pensel eller rull i hele bordets lengderetning. Beis maks 1-2 panelbord om gangen i hel lengde.

Etterstryk umiddelbart overskytende beis med en pensel. Beisen skal ikke danne film, men trekke inn i treverket.

Forny terrassen din med Butinox Terrassebeis. Den sikreste veien til en vakker og robust terrasse.

Ny terrasse?

En ny terrasse må du gi rett behandling – på rett tidspunkt. Slik får terrassen det beste utgangspunkt for et langt liv!

Nye, impregnerte materialer må få tørke opp før behandling, og her anbefales det å vente én til to måneder avhengig av været. Umiddelbart etter opptørking skal du ta frem terrassebeisen, men ikke glem å lysne treverket med terrasselysner først.

 

Hva med rekkverket?

Det er mange som er usikre på hvordan man behandler rekkverket på best mulig måte. Den sikreste måten å unngå at toppbordet sprekker opp og flasser, er å bruke terrassebeis. Terrassebeis trekker ordentlig inn i treverket uten å danne film. Derfor vil den sjelden, eller aldri, flasse av. Dersom du likevel ønsker et dekkende utseende anbefaler vi Butinox Futura Dør og Vindu Maling. Rens rekkverket med Butinox Kraftvask, deretter påfør Butinox Futura Grunning, og avslutt med Butinox Futura Dør og Vindu Maling i ønsket farge.

Forbered deg til terrassesesongen nå med en terrassebeis som er laget for det norske været!

Butinox Terrassebeis tåler regn etter ca. 1 time (v/23°C)