Beise terrassen før 17. mai?

Slik går du frem

Våren er endelig her! Med den kommer masse energi, arbeidslyst og et ønske om å tilbringe mer tid utendørs. Mange av oss flytter livet ut på terrassen med en gang solen og varmen kommer. Kanskje er det fristende å få beiset terrassegulvet før utemøblene settes på plass.

Det finnes ikke dårlig vær

Når terrassen er tilstrekkelig tørr og gradestokken holder 10°C er det tid for å starte med terrassebeis. Med ny og bedre terrassebeis trenger du heller ikke vente på årets beste dag for å beise terrassen. Butinox har nå lansert terrassebeis som tåler en regnskur allerede en times tid etter påføring, avhengig av temperaturen.

Butinox Terrassebeis gir en matt elegant overflate som beskytter og bevarer impregnert treverk - opptil 3 år holdbarhet.

Fargevalg

Ikke se på uteområdet med kun praktiske øyne, du skal også skape en hyggelig atmosfære. På samme måte som du setter sammen farger og materialer innendørs, bør du gå frem også utendørs. Velg terrassebeis i en farge som står i stil med omgivelsene og huset. I årets fargeguide presenterer Butinox 14 av sine flotteste farger. Fargekartet har et flott utvalg av lekre beisfarger i både gylne og grå nyanser.

Se alle brosjyrer fra Butinox her.

 

Du trenger ikke beise hvert år

Med Butinox Terrassebeis får du beskyttelse av treverket med holdbarhet opptil 3 år. Beis beskytter treverket mot sprekkdannelser, fukt, sopp og alger – og små barneføtter mot flis.

 

Fremgangsmåte

Butinox Terrassesystem gir det aller beste utgangspunkt for å skape nytt liv på terrassen. Uansett om du ønsker å beholde eksisterende farge eller skifte til ny, er forarbeidet essensielt for å få et best mulig resultat.

Fremgangmåte ved tidligere beiset terrasse:

Påfør beisen med pensel eller rull i hele bordets lengderetning. Beis maks 1-2 panelbord om gangen i hel lengde. Etterstryk umiddelbart overskytende beis med en pensel. Beisen skal ikke danne film, men trekke inn i treverket.

 

Se fremgangmåte for behandling av tidligere beiset terrasse.

Fremgangmåte ved beising av helt nye terrassebord

    • Nytt treverk behandles først etter opptørking; 1-2 måneder avhengig av værforhold.
    • Bruk Butinox Terrasselysner for å rense treverket for utslag av kobbersalter (grønne krystaller) og lysne overflaten. Da oppnår du en lys overflate med jevnt innsug i treverket, og ikke minst riktig og jevn farge.
    • Påfør Butinox Terrassebeis på rent og tørt treverk

Påfør beisen med pensel eller rull i hele bordets lengderetning. Beis maks 1-2 panelbord om gangen i hel lengde. Etterstryk umiddelbart overskytende beis med en pensel. Beisen skal ikke danne film, men trekke inn i treverket.

Hva med rekkverket?

Mange er usikre på hvordan nytt rekkverket skal behandles. Å bruke terrassebeis også på toppen av rekkverket er den sikreste måten å unngå at toppbordet sprekker opp og flasser. Terrassebeis trekker ordentlig inn i treverket og danner ingen film, derfor vil den sjelden eller aldri flasse av.

Lykke til med behandling av terrassen. Etterpå er det bare å nyte.