Din melding er sendt!

Når på året kan jeg beise / male?
I perioden mai til og med september er den mest gunstigste tiden å male. Unngå å male med vanntynnbare produkter når temperaturen er lavere enn 10 grader.
Hvor mange strøk dekkbeis/maling trenger jeg?
På grunnet ubehandlet glatt kledning anbefales 2 fyldige strøk.

Høvlede flater og høvlede kanter på liggende kledning påføres 3 fyldige strøk. Tidligere behandlet kledning påføres 2 fyldige strøk.
Hva dekker garantien?
Butinox Futura gir 12 års skriftlig garanti på farge og glans og forutsetter at produktet er brukt riktig i henhold til bruksanvisningen på emballasjen. Årlig husvask med Butinox Husvask er påkrevd.
Hvordan utbedre blæring av malingsfilmen
De vanligste typene er er fuktblærer, solblærer eller linoljeblærer. Solblærer oppstår når maling som bare er skinntørr utsettes for solpåvirkning. Det er bare det siste strøket som blærer. Slike blærer punkterer når man trykker på dem og de klistrer seg da fast til underlaget.

Linoljeblærer forekommer særlig på solutsatte steder. Malingen vil løsne fra underlaget og forsvinner ikke ved trykk. Utbedring er å fjerne all maling og male på nytt.
Hvordan utbedre avflaking av maling/dekkbeis?
Symptom på avflaking er at malingsfilmen løsner fra underlaget. Flakene kan være med eller uten trefibre på baksiden. Avflaking kan skyldes manglende vedheft fra underliggende malingslag, eller på grunn av svak treoverflate.

Forebyggende tiltak er at tidligere malte flater må være hele uten brudd. Blanke flater nedmattes med Butinox Kraftvask. Bart treverk grunnes med Butinox Futura Grunning. All løs beis eller maling må fjernes før ny behandling påbegynnes.
Svertesopp hva er det?
Svertesopp danner misfarging på overflaten i form av sorte prikker eller et spindelvevlignende nettverk på malingsfilmen.

Utbedring av svertesopp kan gjøres med Butinox Kraftvask. Deretter påføres Butinox Sopp- og Algedreper før kledningen beises/males på nytt.

For å unngå svertesopp anbefales årlig vask med Butinox Husvask.
Er det nødvendig å grunne fabrikkgrunnet kledning?
Fabrikkgrunnet kledning bør beises/males straks etter oppføring. Dersom den fabrikkgrunnede kledningen ikke beises/males innen 1 måned etter oppføring, bør den grunnes på nytt.
Er det nødvendig å grunne trykkimpregnert kledning?
Ja, trykkimpregnert kledning skal grunnes innen 2-3 uker etter oppføring. Kledningen må være tørr før den grunnes.
Er det nødvendig å grunne først?
Ubehandlet bar kledning må alltid først grunnes med Butinox Futura Grunning.
Kan Butinox Futura anvendes over tidligere oljebeisede eller oljemalte flater?
Ja, Butinox Futura Dekkbeis og Maling kan benyttes over tidligere beisede/malte flater. Unntak er kledning som er behandlet med produkter som inneholder linolje.